Плагиатството болест и сред автоекспертите

Разглеждам си статистиките за посещения на блога и с учудване установявам, че имам 15 посещения от новоизлюпен сайт за ПТП анализ.

Като човек занимаващ се в тази сфера посещавам въпросната страница ptpanaliz.alle.bg с надеждата, че ще видя нещо ново от което евентуално бих се поучил.

 

Страницата ми се зарежда сравнително бързо и какво констатирам:
  • 1. Страницата е направена на безплатна платформа alle.bg – няма нищо лошо явно „автоексперта“ е току що прохождащ в занаята и е избрал лесния начин (в началото през 2000 година и аз тръгнах по този начин).
  • 2. Текста в така наречения сайт (състоящ се от една страница) е копиран буквално (copy & paste)  от страниците на Автотехнически съдебни експертизи и технически правни консултации
  • 3. Псевдо колегата дори е оставил линк към една от страниците на www.crashbg.com, явно поради невежество и некомпетентност как да премахне линка към тази страница (в този момент изпаднах в бурен смях и същевременно изпитах съжаление към този човечец).
 
Copy & Paste страниците от www.crashbg.com са:
 
  1. Цени на услугите;
  2. Области на изследване;
  3. Видове експертизи;
 
Това, че псевдо експерта е плагиатствал от www.crashbg.com ме радва. Значи това е втория подобен случай на директна copy&paste създадена страница в областта на автотехническите експертизи с използван текст от www.crashbg.com.
 
Наглостта на псевдо плагиат „експерта“ е стигнала до там, че дори не се представя с имената си за контакт, а е оставил само имейл и мобилен телефон.

Назад